Environmental Excellence

Committed to environmental excellence

Bij Princess Yachts willen wij meer dan alleen de standaard bepalen voor de motorjachtbouw. Wij willen het voortouw nemen in verantwoord produceren.

In 2010 waren wij de eerste grote Europese scheepsbouwer die een ISO14001-certificering ontving als erkenning voor onze inspanningen om onze impact op het milieu te beperken. Hier ging een jaar aan vooraf waarin onze productieprocessen en producten en diensten, waaronder materialen, geluidsproductie, uitstoot van gassen, energiebeheer en afvalverwerking, nauwkeurig zijn geanalyseerd en beoordeeld.

Wij zijn ook vernieuwend door op grote schaal gebruik te maken van vacuüminjectie. Dankzij deze gesloten maltechniek komt er bijna geen styreen meer vrij in de werkplaats en directe omgeving. Deze geavanceerde techniek verbetert de kwaliteit, het gewicht en de constructie aanzienlijk. De romp glijdt beter door het water waardoor het brandstofverbruik afneemt.

Hoewel wij ons bij het beperken van onze impact op het milieu niet alleen richten op de productie, is elk Princess-jacht tot 26 meter voorzien van het RINA Green Plus (Y)-keurmerk. Dit is een onafhankelijk milieukeurmerk van het classificatiebureau RINA en geldt voor elk model.

Voor Princess zijn engineering en het milieu onlosmakelijk met elkaar verbonden – dit is in het belang van onze klanten, onze medewerkers en de lokale gemeenschap.

Princess Yachts maakt gebruik van cookies

Princess Yachts maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie ons privacy statement.